Wooden Parliament

The Wooden Parliament is located behind the Visitor Center, creating a space immersed within the natural order of the park, and is open to the public.

It looks to articulate the way architecture can serve as a mediator between people and encourage the public to interact in a way they wouldn’t have before.

The brightly coloured structure is overtly patterned and covered in a series of enlarged wooden knots that follow the precise geometry of the pavilion, as well as a centrally placed disk which acts as a door.

The Wooden Parliament’ is considered a displacement of a private interior in a public space and inside rows of steps face each other to create platforms or seating to encourage debate, conversation and contemplation. The Wooden Parliament is designed by Spanish architects Cristina Díaz Moreno and Efrén Ga Grinda of the Madrid-based practice AMID.cero9, sponsored by the Spanish timber company Finsa, supported by Coal Drops Yard and organised by the Museum of Architecture.

#outdoors #birkenhead #park #green #parliament #wooden #birkenheadpark

Featured Posts